Малолетник од Охрид бил насилен на училиште, татко му добил прекршочна

Охридската полиција поднела барање за поведување прекршочна постапка против Ш.Е.(42) од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид.

Според СВР Охрид, пријавениот, како родител ја запоставил својата законска обврска за грижа и воспитување на малолетникот.

„Таквата состојба, резултирала со негово насилничко однесување кон други ученици во основното училиште, соопштија од охридската полиција

Back to top button
Close