Мисијата е одложена поради проблеми: „Артемис 1“ денес нема да полета

Најмоќната вселенска ракета нема да полета поради проблеми со моторите, кои неа беа надминати, иако имаше интервенција од инженерите.

Поради одложувањето по техничките проблеми, следни термини за полетување на ракетата се 2 септември и 5 септември.

Ова треба да е првиот чекор кон враќање на луѓето на Месечината, а мисии за такво нешто се очекуваат по 2024 година.

Back to top button
Close