Од утре Скопје пак ќе биде без јавен градски превоз


Утре повторно нема да има јавен градски превоз во Скопје. Ова следува откако вработените во ЈСП не ја добиле платата за месец јануари.

– Еве денеска е 15-ти февруари. Последниот законски ден за исплата за плата. Од утре УЈП ќе земе 0,03 проценти од нашето купче. Не се договоривме така со градоначалничката и директорот на ЈСП Скопје. Советот на Град Скопје си ја донесе одлуката и си ја заврши работата. Остана сега парите да се префрлат и платата да биде во редовен рок – рече Миќо Стојановски, претседател на Синдикатот на ЈСП.

Парите денеска не биле префрлени и поради тоа вработените во ЈСП одлучиле повторно да стапат во штрајк.

– Нема да работат ниту билетарите, ниту линиската контрола, ниту работилници, ниту возачите. Ова мора да престане. Каде ќе им оди душата на луѓето не им е јасно. Нема плата, нема превоз – дециден е претседателот на Синдикатот на ЈСП.

Бараат да има „редовна исплата на платите и ништо повеќе“.

Back to top button
Close