Осумчасовна диета која не ви налага што точно да јадете

– Осумчасовната диета е режим за слабеење осмислен од Дејвид Зинченко, автор на популарната книга „Јадете го ова не тоа“ (Eat This Not That).

Клучот за осумчасовна диета е во тоа – да се јаде само во определени осум часа денот, а останатите 16 часа – се пости. Нема строги правила точно која храна треба да се консумира, туку кога тоа се консумира. Само треба да си ја одредите таа рамка од осум часа и да се придржувате до неа.

Сепак, тоа не значи дека може да живеете само на чипс и хамбургери. Најдобри резултати се постигнуваат ако внесувате здрава храна во дневните оброци. 

Back to top button
Close