Пендаровски: Да почекаме понеделник, состојбата е пата-пата; за избори треба мнозинство во Собрание

Да почекаме од понеделник да видиме како ќе се развива ситуацијата по овој неуспешен обид за изгласување недоверба на Владата. Јасно е дека состојбата сега е пата-пата. Да видиме дали од понеделник ќе се формира ново, ќе се обнови постојното или ќе се зголеми ова што е досега мнозинство од 61 пратеник, изјави вечерва претседателот Стево Пендаровски.

Во однос на можно одржување лидерска средба, Пендеровски рече дека е потребна согласност од власта и опозицијата

Да почекаме од понеделник да видиме како ќе се развива ситуацијата по овој неуспешен обид за изгласување недоверба на Владата. Јасно е дека состојбата сега е пата-пата. Да видиме дали од понеделник ќе се формира ново, ќе се обнови постојното или ќе се зголеми ова што е досега мнозинство од 61 пратеник, изјави вечерва претседателот Стево Пендаровски.

Во однос на можно одржување лидерска средба, Пендеровски рече дека е потребна согласност од власта и опозицијата.

 

Back to top button
Close