Путин: Искуството за работа од дома ќе биде потребно и по пандемијата

Искуството за работа од дома ќе биде потребно и по завршувањето на пандемијата, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин.

– Денеска многу се работи од далечина, рече Путин, додавајќи дека кога ќе се започне со нормална деловна активност, ова искуство без сомнение ќе биде многу корисно и потребно, пренесе ТАСС.

Обраќајќи се на видео-конференција за рускиот пазар на труд, Путин рече дека тоа мора да се користи „затоа што сите знаеме дека таков формат на работа е соодветен и корисен“.

Според него, ова првенствено се однесува на младите мајки, инвалидите и жителите на мали градови каде што изборот на работни места не е толку голем како кај мегалополите.

И воопшто, експертите велат дека економијата на иднината, која се заснова на бројки, генерално ќе биде организирана на таков начин што многумина ќе работат од далечина, вклучително и работа од дома, рече Путин. 

Back to top button
Close