Русија најави силен одговор на американските санкции

Руското Министерство за надворешни работи соопшти дека Русија ќе даде силен и сензитивен одговор на американските санкции.

„Нема сомнеж дека ќе биде даден силен одговор на санкциите, не нужно симетричен, туку проверен и чувствителен за американската страна”.

Министерството соопшти дека Вашингтон вовел нова рунда санкции со цел „да го промени курсот на Русија”.

„Русија докажа дека, со сите трошоци поврзани со санкциите, способна е да ја минимизира штетата. И уште повеќе, притисокот од санкциите не може да влијае на нашата решеност цврсто да ги браниме нашите интереси”, се вели во соопштението од руското МНР.

Back to top button
Close