Сали: Сите капацитети се во функција, а здравствените работници го вложуваат својот потенцијал за да им помогнат на болните

 Министерот за здравство Беким Сали на својот фејсбук профил објави дека денеска го посетил ковид – центарот на Кожната клиника и на болните им посакал што побрзо закрепнување.

– Би сакал да истакнам дека сите капацитети се ставени во функција, а нашите здравствени работници го вложуваат сиот свој потенцијал за да им помогнат на болните. Посакувам сликите што ги гледаме од граѓани кои се борат со вирусот и последиците од него повеќе да не ги гледаме во иднина. Верувам дека сите граѓани не поддржуваат во ова. Сакам да испратам апел дека вакцинацијата е од несомнено големо значење во намалувањето на последиците од вирусот и заштитата на здравјето на населението. Вакцинирајте се! Токму со тоа и со следење на сите мерки на претпазливост, не само што ќе го намалите ширењето на вирусот, туку и ќе го намалите притисокот кон нашите здравствени работници кои неуморно работат за да не’ чуваат безбедни, напиша Сали.

Само обединети, посочува министерот, ќе го надминеме заедничкиот непријател – пандемијата.

– Вистината е едноставна: никој не е безбеден се’ додека не се безбедни сите. Помогнете, поддржете ја вакцинацијата, да го вратиме нашиот живот таков каков што сакаме да биде, напиша Сали

Back to top button
Close