Спомен плоча на местото на изгорената ковид болница во Тетово

Засега од болницата немаат план дали на овој простор ќе се гради некаков болнички објект, но има најава дека ќе се подигне една спомен-плоча во чест на 14 лица кои загинаа во пожарот, од кои 12 беа пациенти заболени од ковид-19, а две лица беа роднини на пациенти кои тука биле да им помагаат.

„Бидејќи се работи за многу сензитивна тема изразуваме најдлабоко сочувство до семејствата на пациентите кои загинаа и верувам дека во иднина на тоа место ќе поставиме една спомен-плоча во почит на сите пациенти и на нивните семејства. Понатаму, во координација и договор со Министерството за здравство ќе видиме што ќе правиме на тој простор“, вели директорот Елези за СДК.МК

текстот во целост прочитајте го на СДК.МК

Back to top button
Close