УЈП: Во домашна изолација се не повеќе од 40 лица

Соопштние на УЈП:

Управата за јавни приходи, најостро ги демантира невистините и обвинувањата дека наводно 200 лица од УЈП биле во самоизолација поради контакт со директорката, Сања Лукаревска.

Во интерес на јавноста, УЈП информира дека поради протоколите, во домашна изолација е дел од раководството на Управата за јавни приходи и бројката не надминува 40.

Согласно епидемолошката анализа којашто е направена кај сите вработени  посочени од директорката, на сите им беше укажано дека не претставуваат и не се во ризик. Дел од вработените се веќе тестирани и се негативни на Ковид-19, а дел ќе се тестираат во наредните денови.

Работата во Управата за јавни приходи се одвива непречено, согласно планот за работа во услови на коронавирусот, односно работа од дома како и наизменично менување на вработени на работно место, со заштитна опрема и средства за дезинфекција.

Од почеток на пандемијата, Управата за јавни приходи ги почитува сите протоколи, мерки и препораки за заштита на здравјето на секој вработен. Состаноците се одржуваат согласно сите мерки за заштита, во големи простории, на соодветна дистанца, со заштитни маски и обезбедени средства за претходна лична дезинфекција.  Воедно се врши редовна дезинфекција и на сите простории, се почитува физичката дистанца како и насоките за носење заштитна опрема како маска или марама.

УЈП, како и досега и натаму ќе продолжи целосно да ги спроведува препораките и задолженијата од институциите во насока на заштита на јавното здравје и здравјето на секој поединец.

Во услови во коишто се наоѓа целиот свет треба да останеме хумани и присебни и да не злоупотребуваме ничие човечко здравје во ширење на лажни информации.

 

Back to top button
Close