(ВИДЕО) Во Либија морето постојано исфрла тела

Тела се појавија на брегот на источна Либија во средата, зголемувајќи го официјалниот биланс на жртви од невремето што зафати цели села во морето и остави илјадници мртви, а уште илјадници се водат како исчезнати.

Поројот, предизвикан од силното невреме во неделата, кое ги проби браните, уништи околу четвртина од медитеранскиот град Дерна. Меѓународната организација за миграција објави дека најмалку 30.000 луѓе се раселени во Дерна.

Водата однесе цели згради во кои спиеја семејства

Back to top button
Close