Во Албанија 44 нови болни од 291 тестирани

Албанското министерство за здраство соопшти дека продолжува да расте бројот на болни од Ковид 19. Во последните 24 часа од вкупно тестирани 291 позитивни биле 44 лица , и тоа најголем број на новозаболени повторно се во Тирана . Регистрирано е и едно лице кое починало од опвој вирус.

Албанскиот медиуми нагласуваат дека има рапиден раст на болните со оглед на бројот на тестираните лица . ,, Оваа е рекорден број на болни,, нагласува тирнаскиот весникот ,,Тема ,, кој се повикува на министерствоо за здраство на Албанија . Истиот извор нагласува дека министерството упатило апел до населението да ги почитува максимално мерките на владата , бидејки е во пораст бројот на болните од Ковид 19. Како клучни проблеми се наведуваат масовното собирање на луѓето и неносењето на заштитни маски.

Министерството информираше дека до сега бројот на позитивни на вирусот Ковид 19 во Албанија е 1375 од вкупно тестирани 19.652 . Бројот на активни случаи е 349 додека бројот на излекувани лица е 1оо1 . Животот го загбиле 35 лица болни од Коронавирус.

КМ

Back to top button
Close