Вучиќ на Светосавската академија во Скопје: Србите немаат поблизок народ од Македонците

Србите немаат поблизок народ од Македонците. Еединственото нешто што Србија би сакала е да изгради уште подобри односи со Северна Македонија, порача српскиот претседател, Александар Вучиќ вечерва во во Македонскиот народен театар вечерва на свечената академија по повод одбележувањето на националниот празник на Србите во Македонија, празникот Свети Сава, на која за прв пат присуствуваше Вучиќ.

– Јас сум претседател на Србија, но не се плашам да кажам дека Македонците ни се најблискиот народ. Немаме поблиски луѓе од Македонците. Како што гледате, тоа го кажувам отворено и јасно пред целата српска и македонска јавност. Не бараме ништо од Северна Македонија. Немаме услови за ништо. Не очекуваме ништо. Единствено што би сакале е да изградиме уште подобри и поблиски односи, рече Вучиќ.

Back to top button
Close