ВИДЕО: За 270.000 евра е продаден часовникот, поради кој во Германија беше приведен Шварценегер

На настанот, на кој биле собрани 1,31 милиони евра, присуствувал и американскиот претставник за климата Џон Кери, заедно со многу други истакнати визионери за климатски активности. На оваа аукциска донаторска вечер биле продадени и уметнички дела и уникатен накит.

„Среде тековната борба против загадувањето, бев сведок и на постигнатиот напредок. Постигнавме долг пат. Толку многу луѓе овде денес се подготвени да бидат дел од решението“, рече Шварценегер на вечерата. . „Благодарам на сите што се приклучија во мојата борба против загадувањето.“

Покрај тоа, Шварценегер се соочува со кривична даночна постапка бидејќи не го пријавил својот скап часовник Audemars Piguet, специјално направен за него, на царинските службеници на аеродромот во Минхен, како што изјави за Си-Ен-Ен претставник на минхенската царина.

„Тој не пријавил производ. Производ кој е увезен од земји кои не се членки на ЕУ за да остане во ЕУ. И оваа процедура важи за сите“, рече прес-службеникот Томас Мајстер.

Мајстер додаде дека на поранешниот гувернер на Калифорнија и ѕвезда на Терминатор му било дозволено да патува откако бил задржан повеќе од два часа.

На настанот, на кој биле собрани 1,31 милиони евра, присуствувал и американскиот претставник за климата Џон Кери, заедно со многу други истакнати визионери за климатски активности. На оваа аукциска донаторска вечер биле продадени и уметнички дела и уникатен накит.„Среде тековната борба против загадувањето, бев сведок и на постигнатиот напредок. Постигнавме долг пат. Толку многу луѓе овде денес се подготвени да бидат дел од решението“, рече Шварценегер на вечерата. . „Благодарам на сите што се приклучија во мојата борба против загадувањето.“

Покрај тоа, Шварценегер се соочува со кривична даночна постапка бидејќи не го пријавил својот скап часовник Audemars Piguet, специјално направен за него, на царинските службеници на аеродромот во Минхен, како што изјави за Си-Ен-Ен претставник на минхенската царина.

„Тој не пријавил производ. Производ кој е увезен од земји кои не се членки на ЕУ за да остане во ЕУ. И оваа процедура важи за сите“, рече прес-службеникот Томас Мајстер.

Мајстер додаде дека на поранешниот гувернер на Калифорнија и ѕвезда на Терминатор му било дозволено да патува откако бил задржан повеќе од два часа.

Актерот се согласил однапред да го плати потенцијалниот данок на часовникот, но цариниците немале машина за кредитни картички. По еден час се откажале и го однеле во банка да подигне готовина од банкомат.

Но, банкоматот на кој го донеле имал лимит, а банката била затворена. Кога се вратил, друг службеник донел нова машина за кредитни картички која работела, додал извор на Си-Ен-Ен близок до актерот.

Back to top button
Close