(ВИДЕО) Со прекрасна бајка во режија на Матео Гароне, Диор ја претстави новата колекција

Првата дигитална модна недела во Париз се отвори вчера и дизајнерите на автентични начини ги презентираа своите најнови колекции.

Модната куќа Диор му даде слобода на италијанскиот режисер Матео Гароне, најпознат по гангстерски филмови „Гомора“ и „Догман“, сензибилитетот нановата колекција да го рпетои во краток филм..

Гароне, овој пат се потпре на својата нетолку доминанта линија на режирање, онаа кој ја покажа преку „Приказна над приказните“ и во видео со неколку, нимфи, сирена, Нарцис, Пан ја занеме јавноста.

Минијатурни верзии од новата Haute Couture кoлекција на Диор две момчиња, преку мал театар за кукли, им ја претставуваат на неговите омилени клиенти.

Додека јавноста е импресионирана од филмот на Гароне, дел, меѓу кои и Наоми Kембел, сметаaт дека требал да обрне повеќе внимание на инклузивноста, а критичарите на Њујорк тајмс му замерија поради тоа што нема ниту еден обоен модел.

Back to top button
Close